دستشویی رفتن در روز چند بار باید باشد؟

کدخبر: ۳۷۱۴۳۱
اقتصادنیوز : تعداد دفعات منظم دستشویی رفتن و دفع مدفوع در روز نشان دهنده سلامت انسان است اما اگر با تغییراتی مواجه شد ممکن است یک بیماری در بدن وجود داشته باشد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نمناک ،دستشویی رفتن در روز چند بار باید باشد؟ آیا تا به حال کنجکاو بوده اید که بدانید چند بار اجابت مزاج در روز طبیعی محسوب می شود یا اینکه تغییر قوام و رنگ و بوی مدفوع نشانه چیست؟

متخصصان معتقدند هرگونه تغییر در اجابت مزاج می تواند نشان دهنده وجود یک بیماری یا اختلال خاص در بدن باشد، پس اگر می خواهید با انواع این تغییرات و دلایل آنها آشنا شوید با ما  همراه شوید.

5VSJLtVilG0p

برخی محققان نشان می دهند که سه حرکت روده در یک روز، تا سه بار در هفته نرمال و طبیعی می باشد. برخی اوقات ثبات مدفوع یک فرد می تواند شاخص مهمی از سلامت روده او باشد با این حال, اگر یک فرد اغلب به اندازه کافی یا زیادی دستشویی کند, هر دو می توانند باعث مشکلات جدی سلامتی شوند.

میزان ثابتی برای تعداد دفعاتی که فرد باید دستشویی کند، وجود ندارد ؛ به عنوان یک قاعده کلی, دفع مدفوع سه بار در یک روز، تا سه بار در هفته نرمال است.

اکثر افراد یک الگوی منظم دفع مدفوع دارند:

آن ها هر روز یک تعداد تقریبا یکسان و در یک زمان مشابه در روز دستشویی می کنند.

بر اساس یک نظرسنجی از بیش از 2000 شرکت کننده، پاسخگویان الگوهای زیر را برای دستشویی گزارش دادند:

تقریباً 50 درصد افراد یک بار در روز.

28 درصد 2 بار در روز.

5.6 درصد 1 تا 2 بار در هفته دستشویی می کنند.

اکثر پاسخ دهندگان (61.3 درصد) میانگین دستشویی را در صبح گزارش کردند.

22 درصد دیگر نیز در بعد از ظهر گزارش دادند و تنها 2.6 درصد از آن ها آخر شب را گفتند.

 چه چیزی می تواند بر تعداد دستشویی رفتن در روز تاثیر بگذارد؟

 

عوامل متعددی می توانند بر میزان و چگونگی فرم مدفوع شما تاثیر بگذارند. این گزینه ها، می توانند شامل موارد زیر باشند:

رژیم:

فیبرهای حلال و غیر قابل حل در اشکال غلات کامل، سبزیجات، و میوه ها می توانند توده هایی را به مدفوع شما اضافه کنند و حرکات روده را ترویج دهند. اگر مقدار قابل توجهی از این غذاها را در رژیم غذایی خود نداشته باشید، ممکن است به طور مرتب دستشویی نروید.

همچنین مایعات، آن را نرم تر و آسان تر می کند و باعث عبور بهتر مدفوع می شود. به همین دلیل است که بسیاری از پزشکان توصیه می کنند در صورتی که مبتلا به یبوست هستید، جذب مایعات را افزایش دهید و در طول روز حداقل دو لیتر آب بنوشید.

 تغذیه از عوامل تاثیر گذار بر تعداد دستشویی رفتن در روز

مایعات:

از آنجا که روده بزرگ آب اضافی را جذب می کند، نوشیدن مایعات به اندازه ناکافی مدفوع را سفت می کند و دستشویی رفتن را دشوارتر می کند. کسی که یبوست را تجربه می کند، باید مصرف و جذب مایعات خود را افزایش دهد تا به خودش کمک کند.

سطح فعالیت:

حرکات حلقوی، حرکت روده ای داخلی است که مواد غذایی هضم شده را جلو می برد تا به عنوان مدفوع دفع شود. شما می توانید به همراه فعالیت بدنی، مانند پیاده روی و یا درگیر شدن با دیگر اشکال ورزشی، به این حرکت کمک کنید.

بیماری مزمن یا حاد:

برخی بیماری های مزمن نظیر بیماری روده ملتهب (که شامل بیماری کرون و کولیت و زخم معده) است ، می تواند باعث افزایش حرکات روده پس از دوره های یبوست شود.

در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم که بیماری های حاد مانند بیماری های ویروسی معده و روده و یا آسیبی که به خاطر آن نیاز دارید، داروهای درد را مصرف کنید، می توانند باعث فعالیت آهسته تر روده و ایجاد تغییراتی در الگوهای دستشویی شود.

هورمون ها:

برخی هورمون ها، مثل پروژسترون و استروژن، می توانند بر تعداد دستشویی رفتن یک زن تاثیر بگذارند. به عنوان مثال، برخی از زنان در روزهای منتهی به پریود و در آغاز دوره خود به دفعات بیشتری دستشویی می روند.

عوامل اجتماعی:

برخی افراد در دستشویی رفتن در مکان های عمومی، در محل کار، یا زمانی که افراد دیگر در آن نزدیکی هستند، مشکل دارند. این می تواند باعث شود که فردی " بیش از حد لزوم دستشویی اش را نگه دارد. در طول زمان، بدن قادر نیست به سرعت به نشانه های دستشویی رفتن واکنش نشان دهد، که می تواند باعث شود فرد احساس یبوست و یا احساس ناراحتی کند.

سن:

هرچه پیرتر می شوید و سن بالاتر می رود، احتمال بیشتری وجود دارد که به یبوست مبتلا شوید. این به علت تعدادی از عوامل، از جمله کاهش حرکت معده است که باعث کاهش هضم می شود، کاهش تحرک، و مصرف دارو های بسیار نیز ممکن است سلامت روده را کم کند. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید