گرانی خودرو، شکایت برانگیز شد/ فرار از بورس ادامه دارد/ ترکش های جنگ بر تن اقتصاد ایران

به گزارش اقتصادنیوز، بالا و پایین شدن آمارهای اقتصادی در این روزهایی که اخبار مثبت و منفی به وفور مشاهده می شود موضوع ناآشنایی نیست و امروز هم بازارهای مالی از این قاعده مستثنی نبودند و تا حدودی نسیم نوسان را لمس کردند البته این موضوع تنها شامل حال بازارهای مالی نشد بلکه موضوع خودرو و مسکن و البته آثار و نتایج روزهای جنگی بر تن کسب و کار نیز از خط خبری رسانه ها گذشت؛ حالا با رسیدن به آخرین دقایق 29 تیرماه 1404 میخواهیم نگاهی کوتاه به آنچه امروز در عالم اقتصاد گذشت بیاندازیم.
اعتراض به گرانی خودروهای داخلی
در کمیته ملی حمایت از مصرفکننده اعلام شد، با توجه به شکایات متعددی که از خریداران اتومبیلهای تولید داخلی چه در تهران و چه در شهرستانها به کمیته ملی حمایت از مصرف رسیده نمایندگان فروش اتومبیل می گویند حتی تا یک سال آینده را پیشفروش کردهاند و از ثبتنام خریداران برای نوبت خودداری میکنند و اکثرا مشاهده میشود که فروشندگان دیگری فروشنده اتومبیلهای دست اول تولید داخلی هستند که با مبلغی گران و بیش از نرخ مقرر عرضه میکنند و تفاوت قیمت اصلی را با آنچه که میفروشند بهطور نقد و بدون ذکر در اسناد مطالبه دارند و به ترتیبی باید به این بازار سیاه خاتمه داده شود و از سودجویی عدهای دلال و واسطه جلوگیری شود.
با وجود پیشنهادهایی برای بازگشت به سیستم کوپنی برای تامین معیشت مردم، بهویژه اقشار کمدرآمد، بررسی شرایط امروز نشان میدهد که این راهکار نهتنها کارآمد نیست، بلکه میتواند بحران را عمیقتر کند. ایران امروز با تورمی حدود ۴۱درصد، کاهش درآمدهای نفتی بهدلیل تحریمهای سنگین و کسری بودجهای که مثل خوره به جان اقتصاد افتاده، در تنگنای سختی قرار دارد.
این بالا و پایین شدنها نشان میدهد اقتصاد ایران چقدر شکننده است. در این میان، خانوادههای کمدرآمد، که هر ماه با زحمت پول غذا و اجاره خانه را جور میکنند، بیش از همه ضربه میخورند.
روند خروج پول حقیقی همچنان ادامه دارد؛ به طوری که امروز ۱.۱ همت پول حقیقی از بازار خارج شد.
حمید حسینی در گفتگو با اقتصادنیوز گفت: خیلی ها احتمال می دهند مکانیسم ماشه ممکن است تا 2 سال آینده تمدید شود و باز هم به ایران مهلت دهند؛ چرا که شورای امنیت می تواند چنین کاری انجام دهد.
اگر هم این کار را انجام ندهند و اسنپ بک هم برنگردد، مهمترین مساله مان نفت، فروش نفت و درآمدهای ارزی ناشی از صادرات است. در شرایط فعلی نه از سیستم بانکی استفاده می کنیم و نه با اسم و نام خودمان صادرات انجام می دهیم. بنابراین این موضوع نمی تواند متاثر از اسنپ بک باشد. شاید بهترین کار برای رونق گرفتن اقتصاد این باشد که اسنپ بک فعال نشود و به میز مذاکرات بازگردیم.
میلیاردرهای دنیای رمز ارز را بشناسید
در جولای ۲۰۲۵، بیتکوین موقعیت خود را مستحکم حفظ کرده است. ورودهای روزانه به ETFهای اسپات همچنان در حال افزایش است و ذخایر صرافیها کاهش یافته، که نشاندهنده افزایش اعتماد سرمایهگذاران و روند انباشت بلندمدت است.
اما نکته جالب ماه جاری، انتقال ناگهانی ۲۰ هزار بیتکوین به ارزش بیش از ۲.۱ میلیارد دلار از دو کیفپول بیدار نشده از سال ۲۰۱۱ بود. این انتقال به کیفپولهای ناشناس جدید صورت گرفت، نه به صرافیها.
بازار رمز ارزها آماده جهش می شود یا اصلاح؟
در مجموع، بازار رمزارزها در حال حاضر در یک نقطه تعادلی حساس قرار گرفته است. از یک سو، جریان پیوسته ورود سرمایه به صندوقهای ETF و انباشت نهادی، نیروی حمایتی مهمی برای ثبات قیمتها فراهم کردهاند. از سوی دیگر، مقاومتهای روانی و فنی پیش رو، همچنان مانعی برای صعود پرشتاب قیمت هستند. رفتار معاملهگران نیز در روزهای اخیر نشان از محافظهکاری و انتظار برای یک سیگنال مشخص دارد؛ سیگنالی که میتواند جهت حرکت بازار را در کوتاهمدت مشخص کند.
اگر سطح حمایتی بیتکوین در محدوده ۱۱۷٬۳۰۰ تا ۱۱۷٬۵۰۰ دلار حفظ شود و همزمان ورود سرمایه به صندوقها ادامه پیدا کند، احتمال جهش قیمت تا مرزهای بالاتر کاملاً وجود دارد و حتی عبور از سقف ۱۲۰٬۰۰۰ دلار در چشمانداز میانمدت قرار میگیرد.
پیش بینی بورس دوشنبه 30 تیر 1404/ فرار سرمایه های خرد، هشدار دهنده شد!
با در نظر گرفتن روند معاملات امروز، پیش بینی بورس برای فردا همچنان حاکی از احتمال رشد محدود شاخصهاست. بازار در شرایطی قرار دارد که حمایت حقوقیها در جریان معاملات باعث ایجاد نوعی تعادل نسبی شده است. اغلب نمادها در صورت نیاز به نقدشوندگی، امکان فروش برای سهامداران داشتهاند و این موضوع مانع از بروز فشار فروش سنگین شده است.
واکنش کاهشی قیمت دلار به خبرها درباره مذاکرات
قیمت دلار در معاملات امروز با واکنش کاهشی به خبرهای مذاکراتی همراه شد. هرچند این کاهش هنوز به اندازهای نیست که منجر به شکستهشدن کانال فعلی شود، اما حضور دلار در کف کانال 87 هزار تومانی نشان میدهد که وزن انتظارات بازار به سمت کاهش گرایش پیدا کرده است. این تغییر مسیر، عمدتاً محصول چرخش فضای روانی است، نه لزوماً تغییر بنیادین در متغیرهای اقتصادی یا ارزی.
در همین راستا، رسانهها از جمله تسنیم، به نقل از منابع آگاه گزارش دادند که میان تهران و سه کشور اروپایی موسوم به تروئیکا توافقی اولیه برای برگزاری دور جدیدی از مذاکرات مرتبط با موضوع هستهای حاصل شده است. البته جزئیات زمان و مکان این نشست هنوز مشخص نشده، که همین ابهام، اثرگذاری این خبر بر بازار را محدود کرده است. اما با این وجود، بازتاب روانی مثبت آن در میان معاملهگران قابل رصد است.
بررسی روند معاملات نشان میدهد که گرچه دلار هنوز از کانال خود عقب ننشسته، اما توقف آن در محدوده پایین کانال، شتاب انتظارات افزایشی را کاهش داده و میزان فعالیتهای سفتهبازانه را محدود کرده است. در چنین وضعیتی، تقاضای محافظهکارانه و انتظارات تورمی نیز روندی کاهشی پیدا کردهاند، که در مجموع میتواند به تقویت جریان اصلاحی در بازار ارز منجر شود.
بر اساس گزارشهای میدانی خبرنگار اقتصادنیوز، نه تنها آماری دقیق از تعداد این واحدها در دست نیست، بلکه تاکنون هیچ نهاد مشخصی مسئولیت ارزیابی و جبران خسارات آنها را بر عهده نگرفته است. فرید موسوی از نمایندگان مجلس در این رابطه ازپیشنهادهای مطرح شده برای حمایت از واحدهای تجاری و مسکونی در جنگ 12 روزه می گوید. او میگوید: انتظار میرود که برآوردهای جدید داشته باشیم ما هم در مجلس این موضوع را پیگیری خواهیم کرد، چون اصناف بخش مهمی از اقتصاد کشور هستند و خسارتهای آنها باید مانند سایر حوزهها جبران شود.
ارسال نظر