بهترین دستگاه های لیزر در سال 2022 کدام اند؟ + معرفی و کاربرد هرکدام

کدخبر: ۵۰۰۱۰۹
آنچه باید در مورد لیزر موهای زائد بدانید آن است که این روش با مورد هدف قرار دادن ملانین موجود در فولیکول مو باعث از بین رفتن مو می‌شود.
بهترین دستگاه های لیزر در سال 2022 کدام اند؟ + معرفی و کاربرد هرکدام

موهای ناخواسته یا زائد به موهایی گفته می‌شود که در مواضعی از بدن ایجاد می‌شود که غیرمعمول بوده و رنگ تیره آن‌ها نیز این رویش غیرطبیعی را بیش‌تر نمایان می‌سازد. رویش موهای زائد را عمدتاً در نواحی چانه، لب فوقانی، نواحی دو طرف صورت، از محل ناف به‌طرف پایین و در فرورفتگی ناحیه کمر، به رنگ تیره و سیاه می‌توان مشاهده نمود.

ریشه هر مو دارای رنگ‌دانه‌ای به نام ملانین بوده که در روند رشد مو، به‌تدریج این رنگ‌دانه فعال گشته و تمامی بدنه یک مو را تیره و به رنگ‌های سیاه، قهوه‌ای و بلوند و … درمی‌آورد. مکانیسم اثر لیزر، بر بمباران و نابود ساختن رنگ‌دانه یا ملانین موجود در ریشه مو استوار است.

بهترین دستگاه لیزر

نکات اساسی در هنگام درمان لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد یکی از مهم‌ترین روش‌های رفع موهای زائد است. این روش غیرتهاجمی بوده و مبتنی بر حمله به فولیکول ریشه مو است و صدمات پوستی مانند قرمزی، خارش و جوش به وجود نمی‌آورد. براثر اشعه لیزر فولیکول ریشه مو گرم شده و ریشه مو از بین می‌رود. موهای زائد در سیکل‌های زمانی مختلفی رشد می‌کنند. به همین دلیل است که در چند مرحله و در بازه‌های زمانی مختلف، باید از درمان با لیزر موهای زائد استفاده شود.

آنچه باید در مورد لیزر موهای زائد بدانید آن است که این روش با مورد هدف قرار دادن ملانین موجود در فولیکول مو باعث از بین رفتن مو می‌شود. به همین دلیل هرچه موها تیره‌تر و ضخیم‌تر باشد نتیجه مطلوب‌تری به دست خواهید آورد.

  • 6 هفته قبل از شروع کردن درمان برای شما بسیار مهم و حیاتی می‌باشد.

  • توجه داشته باشید حداقل 6 هفته پیش از لیزر کردن به‌هیچ‌عنوان بدن خود را برنزه نکنید و از آفتاب گرفتن بپرهیزید. زیرا این عمل باعث ایجاد تاول و سوختگی شود.

  • قبل از لیزر کردن محل موردنظر را اصلاح کنید ولی از بند انداختن، اپیلاسیون، بلیچ کردن و الکترولیز کردن 6 هفته قبل از استفاده از دستگاه لیزر جدا خودداری کنید.

  • پیش از انجام لیزر حتماً بدن خود را بشویید تا هیچ‌چیز روی لایه‌های پوستی شما نباشد و قبل از شروع درمان مراقب باشید بدنتان مرطوب نباشد.

  • 24 ساعت پیش از انجام درمان از انجام فعالیت‌های استرس‌زا دوری‌کنید و تا حد امکان از مصرف مواد غذایی کافئین دار خودداری کنید.

از لیزر برای کدام قسمت‌های بدن می‌توان استفاده کرد و آسیب‌های لیزر کدام اند؟

از لیزر به‌جز چشم برای کل صورت، دست‌ها، زیر بغل، پشت، شکم، سینه، پاها، لیزر بیکینی و تقریباً برای همه قسمت‌های بدن می‌توان استفاده کرد. در مورد خطرات لیزر برای سلامتی بحث‌های مختلفی وجود دارد. یکی از این بحث‌ها در مورداستفاده از لیزر در ناحیه تناسلی زنان که آیا باعث ایجاد مشکلاتی در رحم می‌شود، می‌باشد، اما هیچ نمونه‌ای در این مورد ثبت‌نشده است. گفته می‌شود که لیزر روی پوست نیز اثر منفی دارد، ولی بیماری که مستقیماً تحت انجام لیزر مو، دچار مشکلات پوستی شود، مشاهده نشده است. نکته مهمی که بعد از لیزر باید به آن دقت کرد استفاده از ضد آفتاب با spf 50 و همچنین قرار نگرفتن مستقیم زیر نور آفتاب است.

برای دستیابی به نتایج رفع دائمی موهای زائد به چند جلسه لیزر نیاز داریم؟ 

بسیاری از افراد سؤال می‌کنند که برای رفع دائم و قطع کامل موهای زائد، به جلسه لیزر نیاز دارند. البته که این درمان با یک یا دو بار تکمیل نمی‌شود. طبق برخی تحقیقات، برای دیدن اثر واضح و قطعی در رفع موهای زائد، شما باید حداقل 4 تا 6 جلسه لیزر انجام دهید. اگرچه این تعداد بستگی به مقدار مو و ساختمان بدنی افراد مختلف دارد. افراد پر مو ممکن است برای رسیدن به رفع دائمی موهای زائد، به 8 تا 10 جلسه لیزر نیاز داشته باشند.

قسمت‌های مختلف بدن نیز سرعت‌های مختلفی در از بین رفتن موها دارند. به‌عنوان‌مثال، لیزر زیر بغل در کلینیک مهراز به مدت‌زمان و جلسات کمتری برای رسیدن به اثر رضایت‌بخش نیاز دارد؛ و از طرفی، رفع موهای روی پاها، در زمان بیشتری طول می‌کشد.

 

انواع دستگاه لیزر

انواع دستگاه‌های لیزر موهای زائد

متخصصان پوست عقیده دارند احتمال اثربخشی لیزر زمانی که پوست بیمار روشن‌تر و موهای زائدش تیره‌تر باشند، بیشتر می‌شود. دستگاه‌های مختلفی برای لیزر درمانی به کار گرفته می‌شوند و دانستن تفاوت لیزر موهای زائد و مزیت هریک از آن‌ها امروزه دغدغه اصلی بسیاری از افرادی است که می‌خواهند از این روش بهره ببرند، که در زیر به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

لیزر الکساندرایت 

دستگاه رفع موهای زائد با لیزر Alexandrite (الکساندرایت) برای بیمارانی باپوست سفید و موهای تیره بسیار مؤثر است. اگر پوست تیره‌تری دارید، ممکن است لیزر الکساندرایت برای شما مناسب نباشد. لیزر پالس بلند الکساندرایت دارای قابلیت نفوذ عمیق به درم (لایه میانی پوست) می‌باشد. گرمای حاصله در تارهای مو انباشته‌شده و فولیکول‌های مو را که در مرحله رشد فعال هستند، ناتوان می‌کند و امکان دستیابی به نتایج لیزر موهای زائد را میسر می‌کند. خطرات ناشی از این لیزر این است که لیزر ممکن است باعث ایجاد تغییر رنگ‌دانه (تیره یا روشن شدن) پوست شود و برای پوست‌های تیره مناسب نیست.

سیستم لیزر Nd- YAG

لیزر Nd- YAG یا پالس بلند روش بی‌خطر و مؤثر در از بین بردن طولانی‌مدت موهای زائد برای افراد باپوست تیره است. در این نوع لیزرها طول‌موج نزدیک به مادون‌قرمز به‌طور عمیق به پوست نفوذ و سپس توسط رنگ‌دانه‌ی مو جذب می‌شوند یافته‌های جدید نشان می‌دهد این نوع لیزر بر بافت‌های اطراف تأثیری ندارد. از معایب لیزر ان دی یاگ این است که تأثیری بر موهای سفید یا روشن ندارد و تأثیر آن بر موهای نازک نیز کم است. درد این لیزر از دیگر لیزرها بیشتر است و خطر سوختگی، زخم، قرمزی، تغییر رنگ پوست و ورم وجود دارد.

دستگاه لیزر ICE PLATINA PLUS و ICE PLATINUM

این دو دستگاه نیز جزو پیشرفته‌ترین و بهترین دستگاه‌های حال حاضر جهان هستند که انقلابی در نوع خود می‌باشند چه ازنظر تکنولوژی و چه ازنظر کیفیت، مزیت این دستگاه بر رقبای دیگر خود این است که تمامی تکنولوژی 3 دستگاه الکساندرایت،Nd:YAG و دایود را در خود جای‌داده است یعنی هر 3 طول‌موج دستگاه‌های نامبرده شده را دارد، اگر دارای موی بلوند یا روشنی هستید یا موهای نازکی دارید و یا پوست تیره و برنزی دارید این دستگاه با تغییر فرکانس مناسب برای پوست و موی شما می‌تواند به‌راحتی موهای زائد شمارا از بین ببرد.

با ترکیب 3 طول‌موج متفاوت این دستگاه می‌تواند به بهترین نحو ممکن به ساختار و عمق پوست شما نفوذ نماید تا موهای زائد شمارا از بین ببرد.

لیزر ایلایت

دستگاه لیزر ایلایت (E-light) تلفیقی از مزایای لیزر IPL و RF را ارائه می‌دهد. سازوکار عملکرد E-light مبتنی بر تفاوت مقاومت بین بافت هدف و پوست عادی است و تأثیرگذاری آن منتج از اثر جذب گزینشی انرژی نورانی توسط پوست است. انرژی رادیوفرکوئنسی تا لایه میانی و عمقی پوست نفوذ و بافت را گرم می‎کند، درنتیجه نسبت به درمان آی پی ال انرژی کمتری به‌کاربرده می‌شود، بیمار ناراحتی کمتری را متحمل می‌شود و به نتیجه بهتری دست می‌یابد. به‌علاوه سیستم خنک‌کننده دستگاه لیزر ایلایت درد و ناراحتی بیمار را کمتر می‌کند. انرژی رادیو فرکوئنسی (امواج رادیویی) برای جذب نیازی به ملانین ندارد و به همین دلیل E-light برای از بین بردن موهای نرم یا نازکی مناسب است که درمان آن‌ها به روش آی پی ال عوارض متعددی را به دنبال داشت.

انواع دستگاه لیزر موهای زائد

دستگاه لیزر IPL

آی پی ال intense pulse light معین دستگاه‌های نور شدید پالسی؛ در اصل لیزر نیست بلکه فلش لامپ‌های زنون هستند که نور چند طول‌موجی و non coherent ایجاد می‌کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد و می‌توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را به دست آورد.

دستگاه IPL روش محبوبی جهت برداشتن موهای زائد و جوان‌سازی پوست و روشن نمودن لک‌های صورت و هم چنین آثار سطحی جوش‌های صورت (آکنه) است. دستگاه IPL لیزر نیست اما کارایی و عملکرد مشابه دارد. ارزان‌تر است و سریع‌تر عمل می‌کند.

دستگاه IPL با پالس نوری شدید جهت حذف موهای صورت، پاها، پشت و پوبیس به‌صورت آرام و بی‌خطر استفاده می‌شود. پالس‌های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آن‌ها بدون سوختگی و یا آسیب به پوست می‌شوند. دستگاه حذف موی IPL سریع و کاملاً بدون درد است.

عوارض جانبی کم است ولی می‌تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به‌سرعت برطرف می‌شوند.

IPL کاندیدهای مناسب جهت افراد دارای پوست روشن و موی تیره می‌باشند، زیرا IPL پیگمان درون فولیکول مو را مورد هدف قرار می‌دهد. تعداد زیادی از مردم تجربه حذف موهای زائد به‌صورت کامل توسط این روش را دارند، اگر موها دوباره رشد کنند به‌صورت نازک و ظریف خواهند بود.

سخن پایانی

انواع دستگاه لیزر موهای زائد، با توجه به تناژ پوستی و ویژگی‌های مربوط به موها، برای داشتن بدنی فاقد مو زائد، عدم خرج‌های اضافی جهت از بین بردن موها با مواد و ابزار مختلف، بدون آسیب داخلی و خارجی به پوست، به شرطی که توسط متخصص انجام این کار مورداستفاده قرار گیرند، بهترین گزینه به‌حساب می‌آیند. پس بهتر است قبل از تصمیم‌گیری با یک متخصص مشورت، و سپس اقدام کنید.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید