اختلاف بین مقامات اروپایی درباره تیراندازی اسرائیل به دیپلماتها

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز (چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت) در یک نشست خبری گفت: «ما خواستار تحقیق فوری درباره این حادثه هستیم و انتظار داریم عاملان آن پاسخگو شوند. تهدید جان دیپلماتها غیرقابلقبول است، بهویژه از سوی طرفی که عضو کنوانسیون وین است و موظف به حفاظت از دیپلماتهاست.»
اقتصادنیوز: منابع از تیراندازی سربازان اسرائیلی به سمت هیئت دیپلماتیک اروپایی طی بازدید از اردوگاه جنین خبر دادند.
او در عین حال، بدون استفاده از واژه «محکومیت»، تنها اقدام ارتش رژیم صهیونیستی را «غیرقابلقبول» توصیف کرد؛ موضعی که با واکنش انتقادی ناظران سیاسی نسبت به «احتیاط بیش از حد» اروپا در برابر رفتارهای غیرقانونی تلآویو همراه شده است.
در همین حال، آنتونیو تایانی وزیر امور خارجه ایتالیا نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که با معاون کنسول این کشور در قدس اشغالی گفتوگو کرده و خواستار روشنشدن فوری جزئیات تیراندازی شده است. تایانی نوشت: «تهدید علیه دیپلماتها غیرقابلقبول است و اسرائیل باید درباره آن توضیح دهد.»
این تیراندازی در جریان بازدید میدانی یک هیأت رسمی متشکل از دیپلماتهایی از حدود ۳۰ کشور عربی و اروپایی از اطراف اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری رخ داد؛ برنامهای که با هماهنگی تشکیلات خودگردان فلسطین انجام شده و پیشاپیش به اطلاع مقامهای رژیم صهیونیستی رسیده بود.
در حالیکه هنوز بیانیهای رسمی از سوی رژیم صهیونیستی درباره جزئیات حادثه منتشر نشده، واکنشهای بینالمللی بهویژه در اروپا، بر تنش موجود در روابط دیپلماتیک دامن زده است. البته مقامات اروپایی از استفاده مستقیم از ادبیات محکومیت پرهیز کرده و در عوض، به زبان دیپلماتیک «درخواست پاسخگویی» بسنده کردهاند.
این حادثه تنها یک روز پس از آن رخ داد که اتحادیه اروپا اعلام کرد قصد دارد بند دوم «توافقنامه مشارکت» با رژیم صهیونیستی را مورد بازنگری قرار دهد. این توافقنامه، پایه اصلی روابط اقتصادی و سیاسی میان دو طرف از سال ۲۰۰۰ تاکنون بوده و طبق بند دوم آن، پایبندی به حقوق بشر و اصول دموکراتیک شرط ادامه همکاریها محسوب میشود.
کالاس دیروز تأکید کرد که اکثریت قاطع کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهان بازنگری در این توافقنامه هستند و روند رسمی بررسی این موضوع آغاز شده است؛ اقدامی که بهوضوح در واکنش به تشدید عملیات نظامی اسرائیل در غزه و گسترش شهرکسازیهای غیرقانونی در کرانه باختری صورت میگیرد.
جنگ غزه که از مهرماه ۱۴۰۲ آغاز شد، با محاصره کامل این منطقه، تخریب زیرساختهای غیرنظامی، و جلوگیری از ورود گسترده دارو و غذا، موجب شهادت دهها هزار فلسطینی، بهویژه زنان و کودکان شده و به گفته سازمان ملل، در حال تبدیلشدن به یک بحران انسانی بیسابقه است.
ارسال نظر