از این نویسنده
-
اولویت حل مسائل اقتصادی کشور بهطور اجماعی در دستور کار نظام حکمرانی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است. شرط لازم ولی ناکافی در این راستا، استقرار ثبات و پایانبخشی به وضعیت بیثباتی و عدم قطعیت حاکم بر فضای عمومی حکمرانی در کشور است.
-
محرم رسید وما همچنان سرگشته که چگونه این خشونت بیانتها در شصتویکمین سال از هجرت و پنجاهمین سال پس از رحلت پیامآور اسلام توسط امت او بر نواده و خاندان او روا داشته شد؟ شاید یکی از رهگشاترین روایتها در این باره، روایت امیر سخن در نهج البلاغه باشد. هم او که حسین؛ فرزندش و پنج پسر دیگرش و نوادگانش در این خشونت کور به شهادت رسیدند و خانماناش به اسارت گرفتهشدند. سلام ودرود خدا بر آنان باد.
-
جناب آقای محسن مهدیان مدیرمسئول محترم روزنامه همشهری با سلام در یادداشت امروز (4 اردیبهشت 1402) روزنامه همشهری زیر عنوان «وصلههای نچسب روی تاریخ» نوشته آقای عبدالمطهر محمدخانی؛ رئیس مرکز ارتباطات و امو بینالملل شهرداری تهران، دو دروغ و افترای آشکار انتشار یافتهاست. از اینرو از شما میخواهم که ضمن انتشار این متن وفق قانون مطبوعات، از اینجانب عذرخواهی کنید. در غیر این صورت، این حق برای اینجانب محفوظ است که به دادگاه علیه شما شکایت برم.
-
رییسجمهور روحانی در دیدار نوروزی خود در روز پانزدهم فروردین 1402 با برخی از دستاندرکاران سابق و گاهی موجود و فعالان سیاسی و اجتماعی مطلبی به این مضمون گفت که چشم دنیا به ایران دوخته شده است که آیا تحولی در انتخابات در ایران رخ میدهد یا آنکه سلیقههای سالهای 98 و 1400 همچنان حاکم است.
-
ما اینجا ایستادهایم. در حالی که نوری در پسِ غبار و ابرهای تاریخی در پشت و دنیایی ناشناخته پیشِ رو داریم. حیران و سرگردان، افتان و خیزان روزگار میگذرانیم در حالی که در اوج تعارض اجتماعی و ستیهندگی فزاینده با بیرون میباشیم.
-
اخیرا قطع ارتباط استخدامی فوری با تعدادی از معلمان در میانه سال تحصیلی، همچنین ممانعتهایی که برای ادامه قرارداد یا فعالیت آموزشی تعدادی از استادان دانشگاهها به وجود آمد، موضوع گزینش را مجددا مورد بحث اصحاب رسانه قرار داد.
-
سیاست مرده است. راههای گفتوگو با قدرت بسته است و معترضان برافروخته گوششان بدهکار هیچ سخن نرمی نیست. هر سیاستمداری که پا پیش بگذارد و بخواهد سخنی از سرِ تدبیر بگوید، از همه طرف بر او خواهند تاخت. ولی کارویژه سیاستمدار نقشآفرینی در چنین زمانی است.
-
چگونه از نهادی که هیچگونه پاسخگویی عمومی ندارد، انتظار نقشی توسعهگرا دارید؟
-
پس از انتشار نامه اینجانب خطاب به آقایان خاتمی و نبوی، نخستین نقدی که وارد شد، این بود چرا این دو بزرگوار مخاطب نامه قرار گرفتهاند؟
-
یادداشتی درباره مستند «آقای مدیر» به کارگردانی علی نیکبخت، تهیهکنندگی احمد شفیعی و تولیدشده در خانه مستند
-
ادعای صداوسیما مبنی بر داشتن مرجعیت نظارت بر شبکهی نمایش فاقد وجه قانونی از منظر قانون اساسی، قانون عادی و سیاستهای ابلاغی رهبری است.
-
امروزه ایران با بحرانهای زیادی چون بحران زیست محیطی و اقلیمی، بحران آب و یا در حوزهی اجتماعی؛ زوالِ اخلاق، فروکاستنِ سرمایهی اجتماعی، قطبی شدن شدید جامعه و بیاعتمادی عمومی در تمامی سطوح اجتماعی و سیاسی و در حوزهی اقتصادی؛ روندِ نزولیِ تولید ثروت در کشور؛ رشد GDP در حد صفر و یا منفی و گاهی با شیب بسیار زیاد، تورم مزمن؛ میانگین تورم 52 ساله گذشته ایران بالای 19درصد بوده است.
-
برای اولینبار است که طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» پای نیروهای مسلح را به تمشیت امور اداری باز کرده است. حال آنکه بنا به تصریح اصل شصتم قانون اساسی، اعمال قوه مجریه از طریق رئیسجمهور و وزرا است.
-
پس از همه فراز و نشیبها، 28خردادماه روز اخذ رای در پیشرو است و باید تصمیم گرفت.
-
بیگمان تشکیل نهاد اجماعساز در جبهه اصلاح طلبان یک گام موثر در پیشگیری از تشتت آرا و مجموع نگاهداشتن جبهه بود.
-
وقتی میانگین تورم کشوری برای 52 سال کمی بیش از 18درصد است یعنی که تورم 52 ساله آن 546845% است. وقتی که رشد سرمایهگذاری ملی کشور برای 9سال منفی 6.8درصد است یعنی سرمایه گذاری امسال نسبت به ده سال پیش، به پنجاه و دو صدم کاهش یافتهاست. بنابراین
-
هیاهوها به یک سو میروند و آنچه به سود مردم است باقی میماند.
-
در بازدید از محله مینابی در جنوب شرقی تهران در تاریخ 13/12/1399 به همراه سرکار خانم دکتر نژاد بهرام بیشتر به ضروروت واگذاری اختیار شهردادری ناحیه به شورای محل ایمان آوردم.
-
دیدار مستقیم دو رهبر معنوی و دینی از شرق و غرب جهان پس از سدهها جنگ و خشونت به نام دین، بهویژه جنگهای صلیبی اقدامی نادر و مبارک در تاریخ ادیان و جهان است.
-
برای من تنهایی مصدق از هر چیز دیگری با معناتر است. اوسیاستمداری بود که در طول نهضت ملی کمبیش تنها بود.
-
باورکردنی نیست. مهندس علی اکرمی دوست عزیزم، خبرنگار و جوانی جنگنده و بانشاط در عرصه اجتماعی، در کمتر از 10 روز از درگیری با بیماری کرونا از میان ما رخت بربست.
-
زلزلهای با بزرگای ۶/ ۵ در مقیاس ریشتر در شهر سیسخت در استان کهگیلویه و بویراحمد در شامگاه روز ۲۹ بهمن ساعت ۲۲ و ۵ دقیقه حدود ۲۰ شهر و بیش از ۱۱۰۰ آبادی را تحتتاثیر قرار داد.
-
نظام حکمرانی شهری در ایران از ناکارآمدی سختی رنج میبرد. در حالیکه بر اساس سرشماری سال 1395، 74% جمعیت ایران شهرنشین هستند، ایران همچنان فاقد نظام حکمروایی شهری است.
-
بهمن سالروز یک تغییر بنیادین در تاریخ ایران است. جدا از هر اندیشهاى که داشتهباشیم، بر این امر اجماع داریم که در این روز رژیم سلطنتى فروریخت و سپس به نظام جمهورى اسلامی تغییر یافت.
-
از منظر ایدهی ایران، نگاه به مسائل قومی در این منطقه پذیرش هویت همهی اقوام بدون درگیرشدن در مناقشهها و حساسیتهای درونی آنهاست. از این نظر، بیگمان باید هویت قومهایی هزاره، تاجیک، ازبک، ترکمن، پشتون و دیگر اقوام در افغانستان به رسمیت شناخته شوند.
-
فارغ از تحریم و بحث خرید واکسن _ که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته _ این سوال مطرح است که آیا تجارت خارجی (صادرات - واردات) بدون الحاق به کنوانسیون FATF ممکن است یا نه؟
-
طرح اصلاح قانون انتخـــابات ریاســــت جـــمهـــوری کـــه در مجلـس در دســـت بــــررســــی اســــــت، آشــکارا مشـحون از تبعیــضهــای نــاروا میـان شـــهرونــدان و موجب سلب حق از انتخابشوندگان و انتخابکنندگان است.
-
روزگار هر روز شرنگ تلخی به کام ما میریزد. امروز خبر ازدستشدن خواجهای بزرگ از عالم علم و فضل و اخلاق ماتمزدهمان کرد. مرگ چنین خواجه نه کاری است خرد. به قول رودکی:
-
بیگمان انتخابات امریکا بهعنوان یک قدرت بزرگ بر سرنوشت صحنه سیاسی جهان مؤثر است. بهویژه انتخابات 2020 که خطر بازگشت به مرکانتالیسمِ دوران استعمار را دربردارد. نکتهای که در ایران به آن کمتر توجه میشود، پدیدهای به نام ترامپ است.
-
حدود ساعت ۲ بعداز ظهر بود که رفته بودم دفتر سیدمصطفی هاشمیطبا مسوول کمیته صنایع جهاد سازندگی، در طبقه چهارم ساختمان جهاد در میدان انقلاب.
-
ادعای صداوسیما مبنی بر داشتن مرجعیت نظارت بر شبکهی نمایش فاقد وجه قانونی از منظر قانون اساسی، قانون عادی و سیاستهای ابلاغی رهبری است. همچنین این ادعا با قاعدهی حقوقی نظم عمومی و اصل حاکمیت قانون نیز در تعارض است. چرا که اصل حاکمیت قانون بر پایههایی از جمله فقدان فساد، شفافیت، رعایت حقوق اساسی شهروندان و نظم و امنیت حقوقی استوار است.
-
ادعای صداوسیما مبنی بر داشتن مرجعیت نظارت بر شبکه نمایش فاقد وجه قانونی از منظر قانون اساسی، قانون عادی و سیاستهای ابلاغی رهبری است.
-
کسانی که به مصلحت، ناحق را بر حق ترجیح دهند، در سراشیبی سقوط قرار میگیرند. فارغ از اختلاف سیاسیای که با مهندس میرسلیم داشتم و دارم، او را حقمدار میدانستم و دوستش داشتم و هنوز هم حقباور میدانم، ولی پای او در سیاست دستکم دو بار لغزید؛ یکی در انتخابات 96 و دیگری در 98.
-
همگناه زنگار از آینه شکسته جامعه ایران بر گرفت تا همه به شکسته بودن آن را باور کنیم، تصویر خود را در این آیینهی شکسته ببینیم و هر یک نقش و سهم خود را در شکستهشدن آن بپذیریم و در جهت جبران آن برآییم.
-
اقتصادنیوز: عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی سابق در یادداشتی نوشت: میزان اجارهبها و اقساط تسهیلات مسکن تاثیر و تاثر متقابلی بر یکدیگر دارند و با هم دو متغیر از متغیرهای اصلی بازار مسکن را شکل میدهند.
-
اقتصادنیوز: در پی نامهنگاری عباس آخوندی و حسن روحانی که جرقه آن با اظهارات رئیسجمهوری در جلسه هیئت دولت (به تاریخ 18 تیر 99) مبنی بر «عقبافتادگی در حوزه مسکن به علت محدودیتها» زده شد، وزیر سابق مسکن دومین نامه خود را خطاب به رئیسجمهوری به رشته تحریر درآورد.
-
در قاب دوم میتوان از سکوت غیرقابل گذشت مجلس دهم در برابر شکلگیری رکنی خارج از قانون اساسی بهعنوان ناظر بر سه قوه و از دستدادن اقتدار قانونگذاری مجلس یاد کرد.
-
در این یادداشت ادامهدار در سه قاب مجلس دهم مورد ارزیابی سریع قرار میگیرد. در قاب یک، مجلس دهم از آن جهت که هیچ جریانی در آن اکثریت نداشت، بر اثر رقابت بین فراکسیونها تا حدی گوش شنوایی نسبت به سخن مبتنیبر خرد و کارشناسی داشت، مورد بحث قرار میگیرد. این بهسود ملت بود.
-
آقای امین کاوئی در یادداشتی با عنوان تعدیل تدریجی اقتصاد در «دنیایاقتصاد» در تاریخ ۹ تیر ریشه تحولات قیمتی دلار و بهتبع آن طلا، سهام و ملک را بیان کردهاند. متنی خواندنی، روان و روشنگر که علت تغییرات قیمتی روزانه داراییها را با نظریه مقداری پول توضیح میدهد. خلاصه بحث ایشان این است که تراز پرداختهای ارزی کشور در غیاب درآمد نفت، منفی است.
-
بازگشت به ایده بازآفرینی شهری یکی از راهکارهای بنیادین برای توسعه اقتصادی شهرها و اقتصاد پساکرونا در ایران است. این رویکرد ظرفیت لازم برای تحریک تقاضا در اقتصادشهری را دارد مشروط بر آنکه دولت از اندیشه خام بکوبیم و بسازیم و مداخله در بازار ساخت مسکن دست بشوید و به یک چارچوب نظری اقتصادی پایبند باشد.
-
با تعطیلی بسیاری از کسبوکارها بر اثر کرونا بسیاری از شاغلان کار خود را از دست دادند. برآورد کمینه در ایران از دستشدن سه میلیون شغل است. البته این افزون بر بیکاری پیشین است. پریشانی خانوارهایی که حتی یک نفر نانآور ندارند، بیگمان مساله انسانی و اجتماعی بزرگی است که همه کشورها پس از شیوع کرونا با آن دستوپنجه نرم میکنند.
-
مشخصا پیشنهاد میکنم: دولت معادل ریالی ۲۰ میلیارد دلار اوراق مشارکت به پشتوانه داراییهای صندوق انتشار دهد.
-
سیاستهای دولت در مواجهه با بیماری همهگیر کرونا از مشاهدهی اولین نمونهی آن در قم تاکنون که تاکید بر کمکردن محدودیتهاست؛ و به نحوی اعلام پایان دورهی قرنطینهی خانگی است، همواره چالشبرانگیز بودهاست.
-
وضعیّت سخت معیشت در روزگار کرونایی تنها مختص ایرانیان نیست بلکه، افغانیان مهاجر را نیز شامل میشود. با توجه به تعطیلی مشاغل و گسترش بیکاری بر اثر شیوع ویروس کرونا میتوان گفت که بیگمان، افغانیان در ایران از جمله جمعیّتهایی هستند که بهطور قاطع دچار تنگدستی میگردند. بایددیدکه رفتار جامعه ایرانی با این پدیده انسانی در روزگار سختی چگونه است. آیا میتوانیم از موضع پایبندی به حقوق بشر، کاملا انسانی و برابر برخورد کنیم؟ و همچنانکه در پی حقِّ حیات برای خود هستیم برای آنان نیز باشیم؟
-
در این گمانم که روزگار هرگز بر پاشنهی پیشین نخواهد چرخید و هیچگاه به شرایط پیشا کرونا باز نخواهیم گشت. مناسبات اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی و همچنین سیاسی و قدرت در محدوهی ملّی و جهانی تغییر بنیادین خواهند کرد. نهادهایی ماندگار و یا تکامل خواهند یافت که ظرفیّت حلّ مسالههای پیشآمده بر اثر کرونا را دارا هستند. طبیعت در برابر نهادها و ساختارهای ناکارآمد بیرحم و بیشفقت است. آنها را از میان برخواهد داشت. یکبار دیگر جهانیشدن و نظم جهانی در دستور کار نهادهای مدنی قرار خواهد گرفت البته اینبار، در بستری متفاوت از نظم پیشین. و یکبار دیگر علم و فناوری در برابر جزم اندیشیهای ذهنی قدرتنمایی خواهد کرد.
-
عباس آخوندی وامید امین زاده: این مضمون در شمار اولین گمانهزنیها پس از شیوع این بیماری در چین و خبر شیوع آن در قم بود.
-
بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم اگر غم لشکر انگیزد که خون عاشقان ریزد من و ساقی به هم تازیم و بنیادش براندازیم
-
بیگمان، آزادراه تهران-شمال پیچیدهترین پروژه مهندسی راه و ساختمان ایران است. دستکم من نمونه دیگری در اندازه و میزان پیچیدگی، معادل آن سراغ ندارم. قطعه یکم آن توسط رئیسجمهور در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۹۸ رسما افتتاح شد و یک مرحله از یک پروژه مزمن که سالها به عنوان یک معما در ذهن مردم درآمده بود به نتیجه رسید.
-
این روزها خبرهای تلخ از در و دیوار میبارد. هر روز خبر درگذشت دوستی و عزیزی میرسد و غمی بر غمهای ایرانیان افزوده میگردد. حسین عزیز هم به بارگاه باری تعالی شرف حضور یافت. خدای تعالی او را غریق دریای رحمت فراخ خود کند و به شایستهترین وجه او را به درگاه خود بپذیرد. و به خانوادهی محترمش شکیبایی و پاداش نیک عطا نماید.
-
روز مهندس را به تمام همکاران عزیز تبریک میگویم و این روز را گرامی میدارم. مهندسی یعنی حل مساله.
-
شهادت سردار قاسم سلیمانی و همراهان تسلیت باد. هر چند، ضعف اطلاعاتی و غافلگیر شدن در این باره پذیرفتنی نیست.
-
فرض کنید در یک وضعیت معجزهآسا، خدای تعالی ۶۰۰ میلیارد دلار را در زنبیلی قرار داده و برای دولت ایران نازل کرده است. به نظر شما دولت به مفهوم حکومت با این پول چه میکند؟
-
پرسش کانونی در موضوع آلودگی هوا این است که آیا این پدیده تنها یک امر فنی است و یا آنکه به ظرفیت اقلیمی شهر-منطقهها نیز بستگی دارد.
-
دیروز از نمایشگاه مجسمهها، نقاشیها و طراحیهای هادی ضیاءالدینی در محل فرهنگستان هنر بازدید کردم.
-
در ایران اصطلاحها در جایِ خود بهکار برده نمیشوند. بهسادگی نظام سوداگرایی (مرکانتیلیسم) به جای نظام بازارِ آزادِ رقابتیِ منصفانه و متکی بر حاکمیت قانون بهکار برده میشود. شوربختانه در فضای خاکستری سیاست ایران، کمتر کسی تمایل دارد که مواضع خود را شفاف وبا صدای بلند اعلام کند. من در این یادداشت در پی آن هستم که بدون لکنت بگویم که من جانبدار نظم بازارِ آزاد رقابتی، حاکمیت قانون و ایده ایران هستم و بر این باورم که تنها با اتکا بر این منظومه نظری است که میتوان از چرخه باطل توسعهنیافتگی خارج شد.
-
پرسش این است که آیا در غیاب حاکمیت قانون و امکان پذیرش منافع متعارض توسط اشخاص، مبارزه با فساد ممکن است؟ و آیا از کارآمدی لازم برخوردار است؟ دوست عزیزم آقای میرزاخانی اخیرا طی یادداشتی با عنوان «فسادزدایی با بگیروببند؟» ضمن تایید مجازات دستاندازان به بیتالمال راهکار اصلی مبارزه با فساد را سیاستگذاری صحیح دانستهاند.
-
در مصاحبه با روزنامه اعتماد که در تاریخ ۳شهریورماه انتشار یافت گفتم: "من قطعا به حوزه روشنفکری گرایش و تعلّق دارم. مساله من همبستگی ملّی است". این موضوع مورد نقد برخی از ناقدان قرار گرفت.
-
در ادبیات مشروطه از مطبوعات با عنوان رکن چهارم یاد میشود. لیک، فراتر آن است که در واقع، رسانه رکن توسعهی ملی است. در سنت فرانسوی رسانه رکن چهارم به حساب میآمد چرا که از حیث منزلت اجتماعی همردیف روحانیان، اشراف و نیروی عامهی مردم قرار میگرفت. ولی، پس از انقلاب کبیر، سایر طبقههای اجتماعی منزلت خود را از دست دادند و اکنون رسانه، به مؤثرترین عنصرِ انگارهسازی و شکلدهی افکار عمومی ارتقا یافتهاست. در سنت انگلوساکسون و امریکایی، رسانه رکن چهارم است بدین معنی که همردیف سه قوه دیگر قرار دارد. فراتر آنکه چشم ناظر مردم بر کارکرد هر سه قوه است.
-
برجام مهمترین توافق سیاسی -امنیتی ایران در سطح شورای امنیت سازمان ملل پس از پذیرش قطعنامه 598 است.
-
تورم، پدیدهای است که تا مغز استخوان گروههای کمدرآمد و متوسط را میسوزاند و هر روز آنان را فقیرتر میسازد و جریان ثروت را به نفع گروههای پردرآمد سوق میدهد.
-
با توجه به وضعیت آشفته سیاست داخلی انگلیس پس از افتضاح برگزیت، توقیف نفتکش ایران از سوی ن.د. انگلیس اقدامی است موذیانه در مسیر مسابقه برای کسب رضایت ترامپ و اجرای سیاست تیم B جهت :
-
روز هفت تیر 1360 در دفتر کارم در جهاد سازندگی در میدان انقلاب چون همیشه مشغول فعالیت بودم. فضا خیلی ملتهب بود. یک هفتهای بود که سازمان مجاهدین (منافقین) بر علیه جمهوری اسلامی اعلام جنگ مسلحانه کردهبود و یکی از میدانهای درگیریشان هم در میدان انقلاب بود. در همین اوضاع، روز هشت تیر هم قرار عقد ازدواجمان بود.
-
زلزله همواره یادآور رنج و درد انسانهایی است که زیر خروارها آوار جان باختند و یا بازماندگانی است که عزیزان خود را از دست دادهاند و مجروحان و زندگیهای از همپاشیده و خرابههایی است که باید از نوساخته شوند. همهی اینها نشان از ضرورتِ داشتن برنامهی از پیشطراحیشده برای مدیرت بحران، امداد فوری و سازوکار بازسازی خرابیها بر اساس مشارکت حداکثری آسیبدیدگان از زلزله دارد. ویژگی چنین برنامهای بیش از آنکه برنامهای دولتی و بوروکراتیک باشد، باید ملی و مردمی باشد. برنامهای که تمام مردم ایران با آن آشنا و در موقعیتهای مختلف بهصورت ملی تمرین شدهباشد. در این ارتباط تاکید بر این آموزه بسیار مهم است که زلزله بخشی از رفتار طبیعت است و امکان ندیدنِ آن و یا چشمپوشی از آن نیست.
-
انتخابات این دوره از پارلمانِ اروپا تحت تاثیر برگزیت و استعفای خانم ترزا می برگزار شد. از اینرو، بخشی از فهم این رخداد و پیامدهای آن تابع درک درست از سیاست بریتانیا در برابر اتحادیه اروپاست. پدیده ترامپ و عدم قطعیتهایی که در سیاست جهانی ایجاد کرده؛ شامل نحوه ارتباط آمریکا با چین، روسیه، اتحادیه اروپا، خاورمیانه و ایران نیز عامل مهمی است که نباید از آن غفلت کرد. موضوع سومی که کمتر به آن توجه میشود، بحث رفتار و سیاستهای بینالمللی روسیه است؛ بهویژه با توجه به موقعیتی که بعد از بازگشت مجدد پوتین به قدرت در جهان پیدا کرده است.
-
چندی پیش دوست عزیز جناب جهانگیری اعلام کردند که دو نظریه پیش روی دولت است؛ نخست «سهمیهبندی و کوپنی شدن کالاهای اساسی» و دوم، در پیش گرفتن سازوکارهای «اقتصاد آزاد» با هدف حذف یارانههای پنهان.
-
اظهارات یک دیپلماتِ ارشد در رسانهی ملی، آنگاه که دربارهی برادران و خواهران افغان سخن گفت، بازتاب گستردهای در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت. بخش اعظم پاسخها و واکنشها، حاکی از دلسردی و حتی خشم مخاطبان ایرانی بود. البته، گروهی نیز در منطقِ خود، بر اساس واقعگرایی سیاسی و در نظر گرفتن منافع ملی، چنین موضعی را تایید کرده و با شرایط موجود مطابق دانستند.
-
خبر دهشتناک بود. فردی مسلح در مسجدی در شهر کریستچرچ در کشور صلح وآرامش نمازگزاران را به رگبار بستهاست. بیش از چهلونه تن در دم جان سپردهاند وبیش از این تعداد نیز مجروح گشتهاند. فاجعهای کممانند در تاریخ. بیگمان باید آمران و عاملان و توجیهگران این جنایتِ بشری شناسایی و به جزای عمل خود برسند و رسوا شوند. ما نیز چه به دلیل انسانی و چه به عنوان ملتّی مسلمان باید پیجوی حادثه باشیم. اما، آیا این کافی است؟
-
افتتاح پروژه راهآهنِقزوین-رشت را به ملتِ شریف ایران و مردم عزیز گیلان تبریک میگویم.
-
گروهی به اصطلاح هوادار براندازی در بیرون و گروهی با ژست انقلابیگری و در هیات منجی در درون به شعار «اصلاحطلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» دل بستهاند. بیبنیانی به گفته اردشیر زاهدی داماد شاه؛ براندازان بیرونی متوهم، فاسد و وابسته به قدرتهای خارجی آنقدر آشکار است که پرداختن به آن کاری بیهوده مینماید.
-
*از باغموزه سینمای ایران خیلی شنیده بودم ولی تا کنون توفیق یار نبود که بازدیدی از آن داشته باشم. خوشبختانه امشب برای دیدن فیلم آشفتهگی مسعود جیرانی از جمله فیلم های شرکت کننده در بخش سودای سیمرغ جشنواره به آنجا رفتم. محیط که فوقالعاده بود؛ هم تمیز و مرتب و هم با شور و نشاط و پُر از آدمهایی علاقمندی که برای دیدن فیلمها آمده بودند. باغ زیبا، کافیشاپ شیشهای و معماری زیبای بناها محیط را کمنظیر و جذاب ساختهبود.
-
برجام یک موافقتنامه امنیتی بود و با FATF تکمیل میشد و سودمندی تجاری مییافت. نحوه طرح مساله برجام و FATF در رسانه و برخی مرجعهای رسمی مغلطهآمیز است و ایران را به سمت انسداد سوق میدهد.
-
-
روز پنجم دیماه سالگرد وقوع زلزله بم و یادآور امکان وقوع آن در هرلحظه و هرجاست. هرآنچه بعد از زلزله بهیاد و خاطر داریم، رنج و درد انسانهایی است که زیر خروارها آوار جان باختند و یا بازماندگانی است که عزیزان خود را از دست دادهاند و مجروحان و زندگیهای از همپاشیده و خرابههایی است که باید از نوساخته شوند. همهی اینها نشان از ضرورتِ داشتن برنامهی از پیشطراحیشده برای مدیرت بحران، امداد فوری و سازوکار بازسازی خرابیها بر اساس مشارکت حداکثری آسیبدیدگان از زلزله دارد. لیکن، بد نیست که دوچیز را کنار اینها نیز بیاموزیم. زلزله بخشی از رفتار طبیعت است و باید آن را بپذیریم. بنابراین، چه بهتر که رفتار فردی و جمعی خود را پیشاپیش با احتمال وقوع زلزله انطباق دهیم.
-
رخنهی فساد در نهاد مهندسیِ ساختمانِ ایران هر روز ژرفتر میشود. سازمانِ ذینفعان که اکنون چندان پنهان هم نیستند، فضا را بر هرگونه اصلاح و امید به بهبود بستهاند. در زمانی که در وزارت بودم، حضرات با نفوذی که در ریاست جمهوری، دولت و مجلس داشتند، با شخصی کردن موضوع، اینگونه وانمود کردند که گویی اختلافی شخصی در میان است. تمام امید من این بود که با رفتن من، اصل موضوع رو بیاید و مساله به نفعِ ملت و جامعه مهندسی حلوفصل گردد. اینک همچنان، خبرها خوب نیست.
-
این روزها کارآمدی دولت در عرصه مدیریت اقتصاد کلان در افکار عمومی مورد چالش قرار گرفته است.
-
روز دوشنبه ۹۷/۹/۱۲ برای مراسم بهرهبرداری از پروژههای مقاوم سازی، بهسازی و تجهیز ساختمان دانشکده حقوق دانشگاه تهران دعوت شدهبودم. نگاهی به سابقه تاریخی این دانشکده از یک سوی بسیار غرورآفرین و از سوی دیگر مایهی نگرانی بود. وجود نام بزرگانی چون پیرنیا، مشیرالملک، محمد حسین ذکاءالملک، محمد علی فروغی، دهخدا، سنجابی، عمید، گرجی، جعفری لنگرودی و کاتوزیان و دیگر بزرگان تاریخ معاصر ایران در تاریخچه این دانشکده و مدرسه علوم سیاسی و حقوق و تجارت پیش از آن، نشان از قدر و منزلت این دانشکده در تثبیت نهاد قانون در این کشور دارند.
-
به گزارش ایرنا، عبدالناصر همتی عصر شنبه، ۹۷/۹/۱۰ پس از نشست اعضای شورای هماهنگی سران قوا افزود: بنا بر پیشنهادی که امروز در شورا طرح کردیم، مصوب شد که دیگر چکهای تضمینی، قابل ظهرنویسی (پشتنویسی) نیست و متقاضی چک باید نام ذینفع (گیرنده) چک را به همراه شماره ملی او در چک قید کند.
-
سیاست بکوبیم و بسازیم را نپذیرفتم. به آقای رئیسجمهور هم گفتم که این سیاست را قبول ندارم.۱ این سیاست نه تنها عملی نبود و هیچ کمکی به حل مساله مسکن نمیکرد، که حتی اگر با صرف هزاران میلیارد تومان، محلهای نیز کوبیده میشد جز ساختمانهای بیهویت و بیارجی که ارزش زندگی نداشت بهجای آن ساخته نمیشد. شهر و خانه جای دلهای عزیز است.
-
همگان وقوف دارند شرایط ایران در حوزههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی بسیار خطیر است. پرسش بنیادین این است، چرا در چنین وضعی قرار گرفته و چرا چشمانداز روشنی برای خروج از تنگنا روبهرویمان نمیبینیم؟ روبهرو شدن ملتها با موقعیتهای پرمخاطره پدیده نادری نیست. جوامع مختلف از جمله ایران آن را در زندگی تاریخی خود آزمودهاند، فراز و فرودها دیدهاند و راهکارهای متفاوتی را تجربه کردهاند.
-
امروز بسیار خوشحالم که خطِّآهن به ارومیه رسید و بهطور رسمی توسط رییس جمهور محترم افتتاح شد. پیش از آنکه به نکتهای که میخواهم طرح کنم بپردازم ضروری میدانم به تمام همکاران عزیزِ پیشینم در شرکت ساخت که مسؤولیت اصلی احداث را برعهده داشتند و همچنین همکاران خوبم در وزارت راهوشهرسازی و شرکت راهآهن جمهوری اسلامی و باز همچنین تمام کارگران، مهندسان سختکوش و شرکتهای مهندسان مشاور طراح و ناظر و شرکتهای پیمانکاری توانمند که درگیر طراحی و اجرای این پروژه مهم بودند خداقوت و خسته نباشید بگویم. به مردم آذربایجان غربی و نمایندگان محترم آنان در مجلس شورای اسلامی که با جدیت پیگیری اجرای آن بودند نیز تبریک و سپاس دارم. امید که هرروز شاهد آبادانی گوشهای از ایران عزیز باشیم.
-
غوغای ضدرسانه در یک هفته منتهی به انتخاب شهردار تهران از کمنظیرترین شانتاژهای رسانهای پس از انقلاب در ایران یا حتی شاید از نمونههای برجسته قابل مطالعه در جهان باشد.
-
در بخش ارتباط مستقیم کانالم (پیامهای مردمی) پیامی به شرح زیر از ارسالکنندهای به نام مقاومت ۴۴۷۰۲ دریافت کردم.
-
امروز روزِ بستن رسمی دفتر وزارت بود. در پی آن بودم و هستم که چرکنویسهای این دفتر را پاکنویس کنم و به ملت عزیز ایران گزارش کنم تا شاید بهکار جوانان و آیندگان آید. کوتاه سخن آنکه حکمرانی بیسرزمین، بدون حس تعلق به یک فرهنگ و تمدن و در خلاء امکانپذیر نیست پس ایران را از یاد نبریم.
-
زیستپذیری و قابلیت حرکت دو چالش بنیادین ایران امروز به مفهوم سرزمینی و تمدن ایرانشهری است. منظور از زیستپذیری مجموعه عوامل عینی و ذهنی است که کیفیت زندگی مادی و معنوی ایرانیان، حس تعلق آنان به هویت سرزمینی، فرهنگ و تمدن ایرانشهری و احساس رضایتمندی آنان را از نحوه زندگیشان نشان میدهد.
-
اقتصادنیوز: گفتن گزارههای نامرتبط، متعارض و متضاد در فرهنگ سیاسی ایران بسیار متداول است. شاید هم موضوع ژرفتر از این باشد و در نظام معرفتی ما ایرانیان رخنه کردهباشد. دوستی اخیرا گفتهاست: اگر همه چیز را به بازار بسپاریم و فکر کنیم که دست نامرئی قیمت بازارها را میتواند متعادل کند این تفکر و اقدامات مبنی بر آن، موجب از دست رفتن اقشار ضعیف کشور میشود. البته-
-
اخیرا شاهد پدیده بیسابقهای در فرآیند قانونگذاری کشور هستیم که پیش از این با آن روبهرو نبودهایم و آن این است که تمام ارکان قانونگذاری کشور از دولت و مجلس گرفته تا شورای نگهبان موضوعی را تصویب و عدم مغایرت آن را با قانون اساسی و شرع اعلام میکنند؛ لیکن، ابلاغ رسمی آن بهدلیل تشخیص ابتدایی مغایرت قانون مصوب با سیاست ابلاغی به تشخیص هیات نظارت بر اجرای سیاستهای کلی وابسته به مجمع تشخیص مصلحت متوقف میماند.
-
اقتصادنیوز: عباس آخوندی بهمناسبت دویستمین زادروز «کارل مارکس» در خصوص خوانشهای متفاوتی که از اندیشههای وی شده، در کانال تلگرامی خود مطلبی منتشر کرد.
-
*سپهر سیاست بسیار غبارآلود است. از هوای اهواز و زابل هم پرغبارتر. یافتن راه و تشخیص راه از چاه در این فضا کار دشواری است. تمام تلاشم این است که مدیرانم را از درگیر شدن در حواشی برکنار نگاه دارم و برنامههای بنیادین وزارتخانه را همچنان پی بگیرم. خوشحالم که دیروز سند ملی لجستیک را ابلاغ کردم. لجستیک مفهومی است که در نظام برنامهریزی ملی مهجور مانده ولی مدتی است که در صدر دستورِ کار وزراتخانه قرار گرفتهاست. لجستیک بهمفهوم فراهم ساختن آسان، بهصرفه و با برنامه و بموقع عوامل تولید در محل تولید و حمل و ایجاد امکان مبادله ایمن، ارزان و سریع و در زمان مقرر محصول و خدمات در بازار مصرف است. در دنیای امروز مراکز لجستیک نهتنها حلقه اتصال شیوههای مختلف حملونقل و محل تجمیع و بهبود اقتصاد مقیاس در عملیات حمل و نقل کالا هستند، بلکه به سکویی برای ارائه خدمات ارزش افزوده از قبیل بیمه، خدمات مالی، کنترل کیفیت، بستهبندی، دستهبندی کالا و مرکزهای ایجاد خدمات ارزش افزوده بر کالاهای خام تبدیل شدهاند.
-
آتشسوزی مسجد جامع ساری که از آثار اولیه دوره اسلامی در مازندران است موجب تاسف عمیق همه دوستداران این سرزمین است. بیگمان این اثر یکی از یادگارهای تاریخی ایران اسلامی بوده و هست. از اینکه هنوز مفهوم ارزش میراثی در این کشور درک نشده و آثار ارجگذاری نمیشوند، بسیار متاسفم.
-
با توجه به تحولهای اخیر در بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن و ناپایداری قیمتها، امروز به منظور مشورت و رایزنی با اهالی حرفه، و صنفهای مرتبط با مسکن و ساختمان و همچنین صاحبنظران فنی و اقتصادی در جهت تعادلبخشی به بازار مسکن جلسهای داشتم.
-
پروژهای که سنگ بنای آن کج باشد بهسختی راست میشود. تمام نگرانی من این است که در تدبیر چالشهای برجام سنگبناهای معیوبی گذاشته شود که جبران آنها در آینده بسیار سخت، زمانبر و پرهزینه باشد.
-
برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به توافق برجام موجب فزونی آشکار در قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران شد. این قدرت در درون موجب آرامش و امید اجتماعی شد و در برون، توان اثرگذاری ایران در معادلههای منطقهای و جهانی را بالا برد. بسیاری از انتقادات از برجام، از زاویه دید قدرت سخت است، این موفقیت را نمیبینند و بهحساب نمیآورند.
-
بیگمان نمیتوان معادله امنیت و توسعه منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا و دستیابی به آرمان قدس را بدون پذیرش موقعیت و جایگاه واقعی ایران در هماهنگی با سایر کشورهای اسلامی و منطقه حل و فصل کرد. این موضوعی است که از سوی اروپاییان بهخوبی دیده میشود و لیکن ترامپ نمیخواهد آن را ببیند.
-
انتخاب شهردار تهران موضوعی است که مدتی است نقل محفلهاست. در تهران، این انتخاب فراتر از تعیین یک شهردار برای یک شهر است چرا که این انتخاب در تنظیم نگاهی ملی به آینده توسعهی شهری در ایران تاثیر فراوانی دارد. بنابراین، سؤال بنیادین این است که انتظار داریم شهردار چه مسالهای را حل کند؟ و یا بهتر بگوییم شهردار در کنار شورای شهر و در هماهنگی با دولت مرکزی چه مسالهای را میخواند حل کنند؟
-
-
-
در راهماندگی تعداد زیادی از هموطنان عزیز و مشکلات بازگشایی کامل فرودگاه امام (ره) و زحمتی که مسافران عزیز متحمل شدند همگان را آزرده ساخته و ابهامهایی را موجب شدهاست. غرض از این یادداشت نه توجیه است و نه فرافکنی مسئولیت به دیگران چرا که مسئول هر دستگاهی باید تا پایان مسئولیت خود را بپذیرد و با مردم صادق باشد. لذا پیش از هر توضیحی به عنوان بالاترین مسئول دستگاه حملونقل کشور از هر گونه رنج و زحمتی که برای مردم عزیز پیشآمد؛ بیقید و شرط و اعم از اینکه تقصیر و قصوری متوجه من و همکارانم باشد و یا نباشد پوزش میخواهم.
-
اکثر مراکز درمانی در حد توان ادامه خدمت در زلزله کرمانشاه تاب نیاوردند. این سوالی است فراروی نظام فنی و اجرایی کشور که چرا اینگونه شد و چه باید کرد؟ نظام فنی و اجرایی بنیادیترین سیستم برای اجرای هزاران هزار میلیارد تومان اعتبارات طرحهای عمرانی، از مرحله پیدایش تا طراحی، اجرا، نظارت، بازرسی و بهرهبرداری و چگونگی ارزیابی صلاحیت و انتخاب و بهکارگیری عوامل دستاندرکار مراحل مختلف بهطور جامع است. نظام فنی و اجرایی کشور در سال ۱۳۵۲ پایهگذاری شد.
-
گزارش تغییر اقلیم کاملا تکاندهنده است. وضعیت نه تنها نشان از تهدید ایران مرکزی توسط خشکسالی و بیابانزایی دارد، بلکه تمام حوزه تمدن ایرانشهری و غرب آسیا در معرض تهدید است. آهسته و آرام بودن تغییرات سبب شده که کمتر این تهدید حس شود مگر در روزهایی اینچنینی که شهرها و مردمانش با تنگی نفس کُشنده مواجه میشوند.
-
پرسش من این است که مسوولیت اخلاقی ما فارغ از هر پست و سمتی که داریم در این موقعیت چیست؟ زلزله مهیبی رخ داده، بیش از ۵۳۰ نفر جان خود را از دست دادهاند، بیش از ۹هزار مجروح شده، بیش از ۳۰ هزار نفر خانه، کاشانهشان و محل کسبشان دچار تخریب کلی و یا موضعی شده است.
-
کلانشهرها و شهرهای بزرگ ایران با دو ناکارآمدی بنیادین روبهرو شدهاند: خلل در روانی حرکت (Mobility) و قابلیت زندگی (Lieveability). البته هر دو موضوع مسائلی هستند که اکثر شهرهای بزرگ جهان با آن روبهرو بوده و هستند. نمود این دو ضعف کارکردی را میتوان در قالبهای متفاوتی جستوجو کرد.
-
نگاهی به تجربههای پوپولیستی جهان جالب توجه است. برجستهترین رهبر پوپولیستی که در قرن بیستم در غرب ظهور کرد هیتلر بود. البته رهبران #پوپولیست غربی از اردوگاههای راستگرایان افراطی بودند، همچون موسولینی و یا به گفته برخی دیگر خانم تاچر. این حکم در باره نمونههای متاخر نیز صدق میکند چون بوش (پسر)، سارکوزی، برلوسکنی و اخیرا ترامپ. نمونه شاخص اردوگاه چپ در این ارتباط استالین است و اخیرا نیز می توان از چاوز نام برد.
-
آیتالله هاشمی رفسنجانی مردی از تبار ایران بود. او در اوج عزت، محبوبیت و مظلومیت ما را ترک کرد و برای ما میراث گرانبهایی از سیاستورزی ملی بهجای گذاشت. بیتردید، او جزو معدود سیاستمداران معاصر ایران بود که ایران را میفهمید و در برهههای حساسی از تاریخ ایران نقش بیبدیلی ایفا کرد.
-
روز یکشنبه، مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی موافقت کرد و شکلگیری شرکت راهآهن حومهای را به تصویب رساند. این یکی از آرزوهایی بود که داشتم و برای آن تلاش فراوان کرده بودم. این روزها هوای تهران بسیار آلوده بوده و بحث آن نقل همه محافل است. یکی از منابع مهم آلودگی، آلایندههای متحرک است که خودروهای شخصی سهم بالایی در آن دارند.