هشدار رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به کشور‌های غربی/ فناوری هسته‌ای را ارزان به دست نیاورده‌ایم که به آسانی از دست بدهیم

کدخبر: ۷۱۹۹۸۶
اقتصادنیوز: رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: طرف‌های غربی باید بپذیرند که فناوری‌های نوین، اگرچه زمانی در انحصار مطلق آن‌ها بود، توسط مردم ایران با هزینه‌های فراوان، جان‌فشانی فرزندان این سرزمین و تحقیقات درون‌زا به دست آمده است. ما این فناوری را ارزان به دست نیاورده‌ایم که به آسانی از دست بدهیم.
هشدار رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به کشور‌های غربی/ فناوری هسته‌ای را ارزان به دست نیاورده‌ایم که به آسانی از دست بدهیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای که در محل برگزاری سی‌ویکمین کنفرانس هسته‌ای ایران برگزار شده است، گفت: الحمدلله، امروز ما شاهد برگزاری سی و یکمین کنفرانس ملی هسته‌ای کشور هستیم که در این مکان برگزار می‌شود. استقبال فوق‌العاده‌ای از این کنفرانس صورت گرفته است. با توجه به روندی که کنفرانس طی کرده، استقبال بی‌نظیری را شاهد هستیم. یکی از شواهد آن ثبت‌نام و حضور دانشجویان و اساتید است که حدود ۱۲۰۰ نفر ثبت‌نام کرده و حاضر شده‌اند. مقالاتی که ارسال شده، بیش از ۵۰۰ مقاله بوده که بیش از ۸۰ درصد این مقالات پذیرفته شده است. این خود یک دستاورد کاملاً متفاوت نسبت به گذشته محسوب می‌شود.

خبر مرتبط
گزارش گاردین از ایجاد کنسرسیوم هسته‌ای میان تهران، ریاض و ابوظبی

اقتصادنیوز: روزنامه گاردین درباره ایجاد کنسرسیوم هسته‌ای میان تهران، ریاض و ابوظبی گزارش داد.

وی ادامه داد: از همه این‌ها مهم‌تر، ۳۰ دانشگاه در این عرصه حضور پیدا کرده‌اند. برای ما مهم است که بتوانیم زمینه‌ها را فراهم کنیم و سیاست‌های حمایتی و پشتیبانی خود را پابرجا نگه داریم تا علوم و فنون هسته‌ای در کشور روزافزون پیشرفت کند. هم نیروی انسانی تربیت شود و هم تولید علم و فناوری صورت گیرد. با توجه به فرآیندهایی که در سازمان انرژی اتمی ایران وجود دارد و آن شیوه و رویه‌ای که در سازمان هست، در قالب چرخه نوآوری، فرآیند تبدیل ایده به محصول به لطف الهی زمان کوتاهی را به خود اختصاص می‌دهد. این مهارت و این ظرفیت در سازمان وجود دارد که به خوبی می‌تواند یافته‌های علمی را به فناوری تبدیل کند و فناوری را به سیستم سامانه‌ای که بتواند به کارگیری شود و استفاده آن در صنعت و جامعه را محقق کند، تبدیل نماید. با این زمینه و فرصتی که موجود است، توسعه فعالیت و همکاری با دانشگاه‌ها نیز در دستور کار بوده و ما امروز شاهد این تعاملات هستیم. این تعاملات شامل تعیین عنوان رساله‌ها، مشارکت در تجهیزات آزمایشگاه‌ها و حمایت از اساتیدی است که با گرنت بتوانند تحقیقات خود را گسترش دهند. همچنین، تحقیقات سفارشی که در پروژه‌ها دانشگاه‌ها بتوانند مشارکت کنند و از طریق همکاری با صنعت، روند تربیت نیروی انسانی و تولید علم را افزایش دهند.

معاون رئیس جمهور گفت: این نکات، نکات کلیدی و محوری راهبرد سازمان توسعه علوم و فنون است که ان‌شاءالله بتواند چرخ حرکت فعالیت علمی کشور را پشتیبانی و رونق بخشد. ما با معاونت محترم علمی ریاست جمهوری در سه سرفصل مهم که کشور اکنون به آن نیاز دارد، در کنار فناوری‌های هسته‌ای که امروز در حال گسترش است، مباحث مربوط به حوزه کوانتوم، لیزر و پلاسمای سرد را توافق کرده‌ایم که در سال ۱۴۰۴ مشترکاً بیشتر به آن توجه کنیم و کشور را در مسیر سلامت، ان‌شاءالله حمایت کنیم.

اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا گفت: ترکیب کلی آخرین دور مذاکرات، همان‌گونه که آقای دکتر عراقچی در مصاحبه خود به آن اشاره کردند، بر این اصل استوار است که طرف مقابل باید جدیت و اراده لازم برای حل‌وفصل موضوع را داشته باشد و از سیاست فشار حداکثری که دیگر منسوخ شده و تحریم‌های بی‌حساب‌وکتاب استفاده نکند. فعالیت‌های ما کاملاً شفاف است و جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که به دنبال سلاح هسته‌ای نیست. این اتهامات نخ‌نما دیگر اعتباری ندارد و تاریخ مصرف آن گذشته است. آن‌ها باید بپذیرند که فناوری‌های نوین، اگرچه زمانی در انحصار مطلق آن‌ها بود، توسط مردم ایران با هزینه‌های فراوان، جان‌فشانی فرزندان این سرزمین و تحقیقات درون‌زا به دست آمده است. ما این فناوری را ارزان به دست نیاورده‌ایم که به آسانی از دست بدهیم.

 

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید