واحدهای لبنی سنتی از شیر مرجوعی کارخانه ها استفاده می کنند

کدخبر: ۲۰۹۹۳۲
رئیس جامعه دامپزشکان ایران افزایش واحدهای صنفی عرضه کننده لبنیات سنتی را از عوامل شیوع بیماری تب مالت دانست و گفت: شیر مرجوعی کارخانجات بزرگ که دارای بارمیکروبی بالاست، در این واحدها عرضه می شود.

به گزارش اقتصادنیوز؛ «پیام محبی» روز سه شنبه در نشست خبری خود به مناسبت روزجهانی دامپزشکی افزود: برخی از مردم بر این باورند که محصولات لبنی سنتی از کارخانه ای خوشمزه تر هستند اما شیر یا لبنیات خوشمزه دلیل بر کیفی بودن محصول نیست زیرا می توان محصول خوشمزه لبنی با پایین ترین کیفیت عرضه کرد.

وی اظهار داشت: شیرهای عرضه شده در لبنیات های سنتی دارای بار میکروبی و چربی بالا (چرخ کردن چربی و استفاده از روغن پالم) هستند و وجود آنتی بیوتیک ها، باقیمانده سموم، آلاینده ها، افزودن وایتکس و بیماری هی تب برفکی و برسلوز در آنها می تواند برای انسان خطر آفرین باشد.

محبی با بیان اینکه در ایران ارزش برندهای صنعتی شناخته شده نیست، اضافه کرد: شیر پاستوریزه ای که در کشورهای پیشرفته دنیا تولید می شود با طعم شیر پاستوریزه صنعتی ایران قابل مقایسه است و هیچ تفاوتی ندارد.

رئیس جامعه دامپزشکان ایران اظهار داشت: کارخانجات صنعتی بزرگ شیر کیفی و با بار میکروبی کمتر را از دامداران خریداری می کنند، به طوری که یک برند معروف از لحاظ کیفی بیش از ناظر سازمان دامپزشکی یا وزارت بهداشت برای محصول تولیدی خود نگرانی دارد.

وی علت ناموفق بودن صنعت برندسازی در ایران را تضاد منافع بین سیستم دولتی و خصوصی دانست و تصریح کرد: در واقع شیری که کارخانجات برگشت می دهند، توسط یکسری دلال خریداری و در واحدهای لبنی سنتی عرضه می شود.

محبی درباره چرب بودن لبنیات سنتی گفت: در برخی از این واحدها، چربی شیرهای دیگر را چرخ و یا حتی روغن پالم به آنها اضافه می شود که خوشایند برخی از شهروندان است؛ البته این به معنای سالم نبودن محصول و تخلف واحد صنفی است.

این مسئول صنفی افزود: در بحث نظارت ها مشکل این است که به جای اینکه دامدار و واحد عرضه کننده لبنیات متخلف بررسی شوند، واحدهای دامی و عرضه کننده دارای پروانه تولید بررسی و پایش می شوند که این امر کاستی ها در امر نظارت را نشان می دهد.

** واحدهای صنفی اجازه قطعه کردن مرغ را ندارند

رئیس جامعه دامپزشکان ایران با توصیه به مردم به اینکه مرغ غیربسته بندی را مصرف نکنند، گفت: واحدهای صنفی بدون پروانه بسته بندی اجازه قطعه بندی مرغ را ندارند و این کار تخلف است زیرا به دلیل نبود نظارت های لازم می تواند آلودگی هایی را بافت مرغ ایجاد کند.

محبی درباره تولید خمیر مرغ برای تولید فرآورده های گوشتی اظهار داشت: به طور معمول در دنیا خمیر مرغ از مرغ های تخم گذار هلندی که دارای گوشت سفت هستند، تولید می شود اما برخی واحدها از امعاء و احشاء مرغ همچون پوست و روده و سایر اجزا استفاده می کنند که باید با آن برخورد شود.

** تولید محصول ارگانیک در ایران غیرممکن است

محبی با اشاره به اینکه تولید محصول ارگانیک نیازمند رعایت یکسری ضوابط و استاندارد است، اظهار داشت: برای تولید یک محصول ارگانیک باید مواد اولیه و نهاده های مورد مصرف همچون بذر، نهال، آب، مواد غذایی عاری از هرگونه آلایندگی و وجود آنتی بیوتیک باشد به شکلی که تا چند نسل قبل آن محصول نیز در شرایط به دور از آلایندگی رشد کرده باشد تا بتوانیم یک تولید ارگانیک داشته باشیم.

به گفته وی، مواد غذایی که اکنون در کشور ما تولید می شود به دلیل وجود مصرف سموم و کودهای شیمیایی طی سالیان گذشته تاکنون به هیچ وجه نمی تواند ارگانیک باشد.

وی گفت: اکنون در ایران تولید مواد غذایی یا محصول کشاورزی ارگانیک نداریم بلکه نگرانی ما تولید محصول سالم است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید
    صداوسیما و خبرگزاری رسمی دولت شهادت ابراهیم رئیسی را تایید کردند در سوگ ابراهیم رئیسی