شکست انحصار آمریکا با تولید فاکتور هشت نوترکیب/ صرفه جویی یک میلیارد دلاری با ساخت داروی «سافاکتو AF»

کدخبر: ۳۳۳۳۳۶
اقتصادنیوز: مدیرعامل شرکت سامان داروی هشتم گفت: ایران با تولید داروی فاکتور هشت نوترکیب با نام «سافاکتو AF» توانست انحصار آمریکا را بشکند.

به گزارش  اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،  امیرحسین مقصودی مدیرعامل شرکت سامان داروی هشتم با بیان اینکه پیش از جمهوری اسلامی تنها آمریکا توان ساخت داروی «سافاکتو AF» را داشته است، فاکتور هشت را یکی از پیچیده‌ترین محصولات دارویی روز دنیا در زمان سرمایه‌گذاری شرکت سامان داروی هشتم معرفی و ابراز کرد: محصول فاکتور هشت نوترکیب شرکت سامان داروی هشتم با نام تجاری «سافاکتو AF» آخرین نسل از فاکتور هشت موجود در دنیاست که سامان داروی هشتم پس از یک شرکت آمریکایی به‌عنوان دومین شرکت در جهان موفق به تولید آن شد.

او «سافاکتو AF» را فاکتور هشت نوترکیب و متفاوت با فاکتور هشت پلاسمایی معرفی کرد و توضیح داد: به دلیل احتمال آلودگی دارو‌های پلاسمایی، استفاده از فاکتور هشت نوترکیب «سافاکتو AF» توصیه شده است. این امر در حالی است که در سال‌های گذشته نسبت مصرف دارو‌های نوترکیب به پلاسمایی در کشور تقریباً ناچیز و نزدیک به صفر بود و بسیاری از بیماران هموفیلی به علت امکان انتقال بیماری از طریق داروی پلاسمایی، در خطر ابتلا به بیماری‌‎های گوناگون بودند.

مقصودی اضافه کرد: پس از دو ماه عرضه این محصول، پزشکان و بیماران هموفیلی کشور بر کیفیت بالای محصول فاکتور هشت نوترکیب تولید شده در شرکت سامان داروی هشتم در مقایسه با محصول وارداتی مشابه آن اذعان کردند و از معاونت درمان خواستند تا محصول تولید داخل در کشور مصرف شود که امری بی‌سابقه در حوزه دارو و درمان بود.

مدیر عامل شرکت سامان داروی هشتم با اشاره به اقدامات این شرکت دانش بنیان در تحقق شعار «رونق تولید» سال ۹۸، ابراز کرد: این شرکت دانش‌بنیان در سال ۹۷ نیاز دارویی حدود ۲۰ درصد بازار ایران را به محصول فاکتور هشت نوترکیب تأمین کرد، اما در سال ۹۸ این شرکت دارویی طی یک حرکت جهادی حجم و کیفیت تولیدات خود را با راه‌اندازی و اخذ معتبرترین گواهی دارویی کشور یعنی GMP برای سایت پیشرفته خود در مشهد و تهران، به نحوی ارتقا داد که امروز بیش از ۸۵ درصد بازار فاکتور هشت کشور را در اختیار دارد، البته توانایی تولید ما صد در صد نیاز داخلی است، منتهی هنوز مقداری از وارداتی که از پیش شده بود در بازار وجود داشت.

او گفت: شرکت سامان داروی هشتم توانست در سال گذشته تولید فاکتور هشت (سافاکتو) را ۳۰۰ درصد افزایش دهد که در کنار صرفه جویی قابل توجه ارزی، خدمت‌رسانی و ایجاد امنیت خاطر برای بیماران هموفیلی را به ارمغان داشته است.

مدیر عامل شرکت سامان داروی هشتم با تأکید بر اینکه این شرکت به واسطه سرمایه‌گذاری آستان قدس رضوی بر روی دانش فنی محصولات نوین (بایوتکنولوژی) بنیان نهاده شده است، افزود: این جهش، توانست اعتباری ارزشمند برای شرکت سامان داروی هشتم و مجموعه آستان قدس رضوی به عنوان یکی از تولیدکنندگان دانش‌های روز دنیا به ارمغان بیاورد.

او گفت: شرکت سامان داروی هشتم تولید ۵ محصول استراتژیک دیگر در ردیف دارو‌های ضدسرطانی را نیز در مرحله نهایی تولید و اخذ مجوز خود دارد. هر کدام از این محصولات چه از نظر میزان درآمدزایی و چه خدمات‌رسانی به بیماران خاص کشور می‌تواند همچون یک فاکتور هشت و حتی مهم‌تر و باارزش‌تر از آن برای ما باشد.

مدیر عامل شرکت سامان داروی هشتم ابراز کرد: در طی چند سالی که این شرکت دانش‌بنیان در پرتوی بارگاه ملکوتی رضوی در کشور فعالیت کرده است توانسته یک تیم جوان، باانگیزه، مؤمن و بی‌نظیر علمی را در زمینه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی گردهم بیاورد که به جرأت می‌توان گفت در دنیا کم‌نظیر است.

مقصودی گفت: با تخصیص اعتباردهی به‌موقع به پنج محصول جدید شرکت سامان داروی هشتم و ورود آن‌ها به بازار در آینده نزدیک، این شرکت به واسطه دانش فنی در سه سال آینده می‌تواند از خروج بیش از یک میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کند.

او با تأکید بر اینکه امروزه آستان قدس رضوی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های شرکت سامان داروی هشتم می‌تواند اقدامات مهمی در کشور انجام دهد، افزود: این شرکت با وجود داشتن مشکلاتی در وصول مطالبات خود از دولت فعالیت‌اش را متوقف نکرده است.

مدیر عامل شرکت سامان داروی هشتم بیان کرد: این شرکت دانش‌بنیان همان‌طور که در سال ۹۸ شاهد یک جهش چشمگیر در تولید کمی و کیفی خود بود، امسال نیز با تکیه بر دانش فنی همین مسیر را در پیش گرفته است و بی‌تردید به لطف خداوند نقشی نیز در تحقق شعار جهش تولید طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب خواهد داشت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید