نشست مجمع عمومی سازمان ملل در پی وتوی روسیه و چین

کدخبر: ۶۳۹۲۹۵
اقتصادنیوز: رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در نشست این مجمع پیرامون بررسی وتوی چین و روسیه اعلام کرد که متاسفانه "سیاست ما برای رفع نیازهای غزه بسیار کند است."
نشست مجمع عمومی سازمان ملل در پی وتوی روسیه و چین

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، "دنیس فرانسیس" رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در نشست این مجمع پیرامون بررسی وتوی چین و روسیه اعلام کرد که متاسفانه "سیاست ما برای رفع نیازهای غزه بسیار کند است."

به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره غزه در نشست سوم فروردین ۱۴۰۳ برابر با ۲۲ مارس ۲۰۲۴ شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد و کشورهای روسیه ، چین و الجزایر به آن رای منفی دادند و آن را وتو کردند.

به قطعنامه پیشنهادی آمریکا ۱۱ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت رای مثبت، سه کشور رای منفی و کشور گویان رای ممتنع داد.

خبر مرتبط
حمله تند نماینده ایران به بازی ریاکارانه آمریکا در شورای امنیت

اقتصادنیوز: نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل درباره وتوی قطعنامه آمریکا از سوی روسیه و چین گفت: آمریکا بازی ریاکارانه ای در شورای امنیت دارد.

رئیس مجمع عمومی سازمان ملل همچنین ابراز تاسف کرد در حالی که اختلاف در شورای امنیت حاکم است، درگیری ویرانگر در غزه که منجر به مرگ های بسیاری از افراد، نابودی امنیت غذایی گسترده، آوارگی های گسترده شده، ادامه دارد.

فرانسیس اسرائیل را به خاطر تصمیم آن در مخالفت با فعالیت آنروا مورد انتقاد قرار داد.

رییس مجمع عمومی یادآوری کرد که تنها پیامد این تصمیم "مرگ تعداد بیشتری از افراد است که می شود از آن جلوگیری کرد."

وی بار دیگر بر نیاز به آتش بس بی قید و شرط، آزادی گروگان ها و دسترسی کامل بشردوستانه تاکید کرده و اشاره کرد که قطعنامه اخیر شورای امنیت در غزه خیلی دیر به تصویب رسید.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین به رهبری حماس،  ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام  ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

آمریکا پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.
این قطعنامه خواستار اجرای آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده و گفته است: آتش بس فوری در ماه رمضان توسط همه طرف ها رعایت شود که منجر به آتش بس پایدار می شود.

این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آنها شده است و از طرفین می خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در رابطه با تمام افراد بازداشتی، عمل کنند.

در حالیکه ماه رمضان رو به اتمام است، اسرائیل با حمایت آمریکا، قطعنامه برقراری آتش بس در غزه را اجرا نکرده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید