با این کارها یک فروشنده حرفه ای شوید

کدخبر: ۱۷۴۸۵۸
بازاریابی شبکه ای یا همان بازاریابی چند سطحی، نوعی از شیوه‌ی فروش کالا یا خدمات می‌باشد که در آن، تولیدکنندگان کالا یا ارائه‌دهندگان خدمات، محصولات خود را به صورت مستقیم یا بدون واسطه بازاریابی و بفروش می رسانند.

به نقل از تالاب؛ این عمل به این صورت انجام می‌پذیرد از کارل رن بورگ بعنوان پدر فروش مستقیم چندسطحی نام برده می شود. در سال 1915 میلادی، هنگامی که وی در چین در سمت عامل فروش برای یک کارخانه کار میکرد، هم زمان درمورد اثرات رژیم و تغذیه بر روی سلامتی نیز تحقیق میکرد.

در بازگشت به کشور ایالات امریکا، رن بورگ به تحقیقاتش ادامه داد و در سال 1934 شرکتی را در اساس فروش مکمل های خوراکی و معدنی و مولتی ویتامین تاسیس کرد.

به گزارش تالاب: از کارل رن بورگ بعنوان پدر فروش مستقیم چندسطحی نام برده می شود. در سال 1915 میلادی، هنگامی که وی در چین در سمت عامل فروش برای یک کارخانه کار میکرد،

هم زمان درمورد اثرات رژیم و تغذیه بر روی سلامتی نیز تحقیق میکرد. در بازگشت به کشور آمریکا، رن بورگ به تحقیقاتش ادامه داد و در سال 1934 شرکتی را در اساس فروش مکمل های خوراکی و معدنی و مولتی ویتامین تاسیس کرد.

وی به همراه همسایه اش پزشک کاسبری و لی می تینگر که مدیر فروش یک شرکت بود، در سال 1945 یک طرح بازپرداخت چندسطحی را به این شرکت اضافه کردند و بدین ترتیب نخستین طرح فروش شبکه ای به شیوه امروزی پا به عرصه وجود گذاشت.

از آن تاریخ به بعد، فروش دچار تغییرات و تحولات فراوانی شده و هر روز جنبه های جدیدی به آن اضافه شده تا بتواند متناسب با نیازهای بازار حرکت کند.

زمانی که قرار هست بعنوان نیروی فروش در جلسه ای حضور یابید و برای گرفتن پروژه با مشتری مذاکره کنید، رعایت یکسری از موارد تضمین کننده موفقیت شما خواهدبود. آمادگی پیش از جلسه، گرد آوری مطالب درست و دقیق و متناسب با نیاز مشتری، آگاهی از فنون مذاکره و… از جمله این موارد میباشند.

اضافه بر این موارد که درمورد آن ها مطالب زیادی خوانده ایم، یک مورد دیگر هم هست که برای موفقیت در جلسه ارائه یا مذاکره باید به آن دقت کنیم و آن حرفه ای بودن هست.

حرفه ای باشید تا بفروشید

مسلما مشتریان ترجیح می‌دهند با شرکتی کار کنند که کاملا حرفه ای باشد و بتواند به مشتری اطمینان دهد که درخواست وی را به خوبی می‌تواند انجام دهد. حرفه ای بودن از پوشش آغاز می شود. خود شما به فردی که با شلوار جین و یک تی شرت با نوشته های عجیب و غریب در مقابل تان نشسته اعتماد نمیکنید و با او وارد معامله نمیشوید حتی اگر آن فرد دوست صمیمی شما باشد. شاید با چنین فردی رفتن به تفریح و گردش خیلی مفید باشد اما کسب و کار قواعد خود را دارد و شکستن این قواعد به نفع ما نخواهدبود.

از پوشش که بگذریم برای حرفه ای بودن باید بتوانیم حرفه ای صحبت کنیم. برای دستیابی به این هدف، این عبارت ها را در جلسه با مشتریان خود به کار بیرید:

1. «تخصص ما این است.»

بنا به درخواستی که از سوی مشتری برای شما ارسال شده، حوزه مورد نظر وی را شناسایی کنید و در جلسه عنوان کنید که تخصص شما روی آن مورد هست. شاید شما چندین تخصص داشته باشید اما روی تخصصی تمرکز کنید که مورد نظر و درخواست مشتری هست. بسته پیشنهادی شما باید با در نظر گرفتن سلیقه مشتری به او ارائه گردد.

2. «برنامه این است.»

یک فرد یا شرکت حرفه ای قادر هست دانش و بینش خود را در قلب یک «برنامه» به مشتری ارائه دهد. بنابراین حتما در جلسه با مشتری به او برنامه بدهید. اگر برترین اطلاعات و داده ها را هم داشته باشید

تا زمانی که این اطلاعات را تبدیل به یک برنامه مدون نکنید، نمیتوانید ادعا کنید که میتوانید برای مشتری خود یک شریک حرفه ای باشید. برنامه داشتن به معنی احترام قائل شدن برای وقت و پول مشتری هست.

3. «می توانید روی ما حساب کنید.»

چرا مشتری حاضر شده به شما وقت بدهد؟ دلیلش این هست که می‌خواهد بخشی از کار را به فرد دیگری بسپارد و خودش روی بخش های دیگر تمرکز کند. در چنین شرایطی چه عبارتی بهتر از «می‌توانید روی ماه حساب کنید» به او امید و دلگرمی می دهد.

4. «اوضاع شما خوب است اما چالش هایی هم وجود دارند.»

از همان ابتدا روی مشکلات مشتری تمرکز نکنید. مسلما انها خودشان می دانند که ضعف ها و کمبودهایی دارند وگرنه با شما کاری نداشتند. پس خیلی لازم نیست وضعیت بد آن ها را به ایشان یادآوری کنید.

ابتدا به انها اعتماد به نفس بدهید و از تلاش هایی که تاکنون کرده اند، قدردانی کنید و سپس بگویید که چند مورد هم وجود دارد که نمیگذارد شما به جایگاه حقیقی تان برسید. وظیفه ما این هست که این چالش را شناسایی و برطرف کنیم.

تعداد زیادی از مشتریان نسبت به کاری که میکنند تعصب و عشق دارند بنابراین باید به گونه ای مذاکره کنیم که این فکر در ذهن مشتری شکل نگیرد که ما دستاوردهای وی را زیر سوال میبریم.

5. «چه کار دیگری می توانیم برای تان انجام دهیم؟»

یک فرد یا آلبوم حرفه ای فقط روی یک مورد خاص کار نمیکند بلکه از منظری جامع به موضوع می نگرد و راه حل ارائه می دهد. به عبارتی، فقط تاکتیکی فکر نکنید و تفکر استراتژیک نیز داشته باشید. جامعیت نگری باعث می شود مشتری با خیال راحت تری با ما مراوده تجاری داشته باشد.

6. «تا دو ماه دیگر کار را به شما تحویل می دهیم.»

تعیین ضرب العجل توسط شما به مشتری نشان می دهد که از تعهد و دقت بالایی برخوردار هستید و نظم در آلبوم شما حرف اول را می زند. گرچه دقت داشته باشید که با دقت به ظرفیت های خود به مشتری زمانی را اعلام کنید

تا به علت بدقولی در روابط تان اختلالی ایجاد نشود. بدقولی ولو یک‌بار باعث لطمه خوردن به رابطه ای می شود که سال ها برای ایجاد آن زحمت کشیده شده هست.

7. «ما مسئولیت این اتفاق را می پذیریم.»

اشتباه همیشه پیش می‌آید. حرفه ای بودن به معنای اشتباه نکردن نیست بلکه منظور از حرفه ای بودن این هست که اگر قصور از طرف ما بوده، مسئولیت اشتباه را بپذیریم و درصدد برطرف کردن آن برآییم. شانه خالی کردن از مسئولیت به مشتری اثبات میکند که ما فقط رفیق روزهای مفید هستیم و در مواقع سخت و بحرانی سود خود را به منافع مشتری ترجیح می‌دهیم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید